VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

66303ab0-7d23-4894-961d-6947d727b512

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Beter ondernemersklimaat belangrijker dan ooit volgens VNO-NCW en MKB-Nederland

do 25 apr 2024

​VNO-NCW en MKB-Nederland hebben een update gemaakt van de in 2021 gepresenteerde nieuwe koers. Onder de titel 'Naar een sterker NL. Een agenda voor hernieuwd vertrouwen in de toekomst en een weerbaar Nederland' zetten ze een aantal nieuwe accenten. Ook is er extra aandacht voor de veiligheid en de economische weerbaarheid van Nederland, nu tal van dreigingen (online en fysiek) zijn toegenomen.


"Goed dat deze ondernemersorganisaties dit doen", vindt voorzitter John Koomen, die namens onze vereniging meepraat in de besturen van VNO-NCW en MKB-Nederland. “Er gebeurt veel in de wereld om ons heen. Het is hard nodig om in te zetten op minder regel- en lastendruk, zodat het ondernemersklimaat verbetert. Daarmee komt er meer ruimte voor innovatie en ondernemerschap."

Onze inbreng

VNO-NCW en MKB-Nederland pleiten ook voor een slimmere, klimaat adaptieve inrichting van ons land. “Dit punt is mede door ons verhaal over de inzet van groene oplossingen in de steden zo prominent in de agenda gekomen. Hier ligt voor onze sector een belangrijke rol."

Ondernemers willen graag bijdragen aan de oplossingen

​In de update van de koers constateren de ondernemingsorganisaties verder dat de overheid nog steeds overbelast is. 'Ondernemers hebben de kennis en veranderkracht om zaken voor elkaar te krijgen en willen graag onderdeel van de oplossing zijn van de grote problemen van NL,' schrijven ze dan ook. John Koomen onderschrijft dit van harte. “We zullen er in onze lobby op blijven inzetten, dat de overheid meer naar ons luistert. En dat groenprofessionals eerder in het proces meepraten en meedenken over groene oplossingen."  

Bron: VNO-NCW en MKB-Nederland

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief